Afbeelding
It's Kringloop

Gemeente Dronten verwerpt bezwaar Bol tegen kringloopwinkel It’s

Gemeente

DRONTEN - B en W hebben besloten dat er terecht een omgevingsvergunning is verleend aan kringloopwinkel It’s aan De Noord. Bezwaren van concurrent Goody’s en buurman Bol zijn op advies van de commissie bezwaarschriften afgewezen.

Meer dan een jaar geleden dienden Jan en Lieke de Lange een verzoek in om het gebouw aan De Noord 53 voor tien jaar te mogen gebruiken als kringloopwinkel. Die aanvraag werd aanvankelijk om veiligheidsredenen afgewezen. Nadat werd aangetoond dat de veiligheidssituatie was verbeterd, werd de vergunning in maart alsnog verleend en ging de winkel in april open.

Goody’s en Bol

Goody’s diende bezwaar in, maar gaf geen nadere motivatie en hun protest werd daarom niet behandeld. Het bezwaar van Bol even verderop is inmiddels afgewezen.

Wel heeft de commissie bezwaarschriften de gemeente op een aantal onvolkomenheden in de procedure gewezen. Deze zijn inmiddels door de gemeente hersteld.

Op den duur verdwijnen

Het beleid van de gemeente voor De Noord is dat zowel de kringloopwinkel als Bol op den duur moeten verdwijnen. Mede daarom kreeg het gemeentebestuur de opdracht om uit te leggen waarom de vergunning van It’s voor tien jaar ‘ruimtelijk en planologisch’ aanvaardbaar is.

In haar motivering schrijven B en W dat de kringloopwinkel in een leegstaand pand is gevestigd: ,,Vanuit economisch oogpunt en ter voorkoming van ongewenste verloedering is het gewenst mee te werken aan het mogelijk maken van tijdelijke functies in de betreffende gebouwen.”

Volgens B en W wordt Bol niet onevenredig in zijn belangen geschaad. Ook vindt het college dat er geen veiligheidsrisico’s zijn.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden