BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS begint competitie met een enorm pak op de broek

BIDDINGHUIZEN - De voetballers van BAS zijn zaterdag op rampzalige wijze begonnen aan de nieuwe competitie. Op bezoek bij promovendus Buitenboys hadden de Biddinghuizenaren helemaal niets in te brengen, waardoor er met 5-1 werd verloren. Een vrije trap van Stefan Tolhoek redde de eer.

De ellende begon voor BAS al in minuut drie. Buitenboys nam van dichtbij de leiding en breidde die rustig verder uit. Mark Schaap raakte nog wel de paal, maar voor de onderbreking werd het 2-0. Diezelfde Schaap leverde een terugspeelbal zomaar in, daar waar de Almeerders uiteraard dankbaar van profiteerden. Het had in de rust twee BAS-wissels tot gevolg. Timmerman en Claassen vervingen Boer en Tom Drent.

Dikke nederlaag

Die wissels hadden geen positief effect. Direct na de thee werd het via een penalty 3-0 en een uitstekende counter bezorgde Buitenboys ook nog de vierde treffer. Aanvoerder Stefan Tolhoek promoveerde vervolgens een vrije trap nog wel tot doelpunt, maar dat kwam veel te laat om de schade nog te herstellen. Sterker nog, het eindigde uiteindelijk in 5-1. Hands van David van Dijk betekende een volgende penalty en ook die werd benut.