AZC Dronten
AZC Dronten ©maartenheijenk.nl

Update | Verdachte zedenmisdrijf Kampen is 33-jarige AZC-bewoner uit Dronten

112

KAMPEN - De politie in Kampen heeft nadere mededelingen gedaan over de 33-jarige verdachte uit Dronten die is aangehouden in het onderzoek naar een zedenmisdrijf. De politie heeft bekend gemaakt dat het gaat om een bewoner van het Asielzoekerscentrum in Dronten.

De politie heeft zondagavond in Kampen een verdachte aangehouden in het onderzoek naar een zedenmisdrijf dat in de nacht van zaterdag op zondag langs de Flevoweg in Kampen heeft plaatsgevonden.

Meisje naar ziekenhuis

Rond dre uur 's nachts fietste er een 17-jarig meisje op de Flevoweg. Tussen de Prisma court en het tankstation werd zij door een man van haar fiets getrokken waarna het incident plaatsvond. Hierna vluchtte de man. Het meisje is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed.

Alhoewel diverse bronnen, zoals RTL Nieuws, melden dat het om een verkrachting ging, is het volgens de politie nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Wel wil teamchef Johan Ekkel bevestigen dat het gaat om een 'ernstig zedenincident'. De politie is terughoudend met informatie over het incident om het onderzoek niet te schaden.

Grootschalig onderzoek

De politie startte 's nachts direct een onderzoek op locatie en verrichtte de hele nacht sporenonderzoek op en rond de plaats van het incident. De Flevoweg is hierdoor enkele uren afgesloten geweest.

Het grootschalige onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachte. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien.