VIDEO | Open huis in nieuw congrescentrum Jehovah’s Getuigen in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het nieuwe landelijke congrescentrum van de Jehovah’s Getuigen in Swifterbant is een jaar eerder gereed dan gepland. De renovatie en nieuwbouw heeft zo’n 8 miljoen euro gekost en komende zaterdag (10 september) is er een open huis, vooral ook bedoeld voor de inwoners van Swifterbant en de rest van de gemeente Dronten. Voor de aangesloten gelovigen volgt later een tweede open huis.

Jehovah’s Getuigen uit het hele land komen regelmatig samen voor hun ‘kringvergaderingen’. Dat gebeurde in Swifterbant en in het tweede onderkomen in Bennekom. Daarnaast werden er ook bijeenkomsten gehouden in locaties als de TT-hallen in Assen of de Jaarbeurs in Utrecht. Bennekom wordt nu verkocht en vanaf de komende zomer hoeft er niets meer te worden gehuurd. Dan zijn alle samenkomsten in Swifterbant.

Supersnel gebouwd

Behalve de centrale ligging was de lage grondprijs reden om voor Swifterbant te kiezen. Nadat alle procedures doorlopen waren, is de bouw supersnel gegaan en een jaar eerder klaar dan gepland. Daardoor wordt er zaterdag al een open huis gehouden.

DeDrontenaar.nl sprak over de nieuwe congreshal en het open huis met Ruben Roffel en Herman Maijer.