Werkzaamheden aan de Visvijverweg
Werkzaamheden aan de Visvijverweg Bouwmeester Media

Voorbereiding voor bouw ā€˜Polenhotelā€™ aan Visvijverweg in Swifterbant is begonnen

Swifterbant

SWIFTERBANT - In opdracht van uitzendbureau Level One uit Emmeloord is de firma Weever gestart met de voorbereidingen van de bouw van 148 woningen aan de Visvijverweg in Swifterbant. Het bouw- en sloopbedrijf uit Kampen is begonnen met de stallen van de boerderij, waarbij eerst het asbest gesaneerd moet worden. Uiteindelijk verdwijnt de hele boerderij.

Het uitzendbureau kocht dit voorjaar de boerderij van de gebroeders Van Arkel. Dit tweetal had het idee opgevat om een ā€˜Polenhotelā€™ in Swifterbant te vestigen, maar zag daar later van af.

Privacy en wooncomfort

Level One en Weever investeren nu gezamenlijk in de bouw van 148 tweepersoons appartementen. In de nieuwe opzet is er veel aandacht voor de privacy en het wooncomfort van de bewoners, stellen beide bedrijven.

De appartementen kunnen in de toekomst gebruik maken van zonnewarmte en er worden warmtepompinstallaties aangelegd. Er wordt niet geheid. In plaats daarvan wordt er gebouwd op een laag van isolerende tempex: ,,Zo kunnen de huisjes naar verloop van tijd weer gemakkelijk en milieuvriendelijk geruimd worden.ā€

Dossier 'Polenhotels'

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden