Vlotte comeback levert asv Dronten eerste punt op

DRONTEN – Asv Dronten heeft zaterdagmiddag het eerste punt in de hoofdklasse over de streep getrokken. De Drontenaren kwamen thuis tegen SDC Putten met 0-2 achter, maar trokken nog voor de rust de stand weer naar 2-2. Dat bleek uiteindelijk de eindstand.

Wederom leek een hoofdklasse-wedstrijd van asv Dronten uit te gaan draaien op een nederlaag. SDC Putten trok voortvarend van start en kwam via Adbelmoumin Cherkaoui op voorsprong. Na twintig minuten was het door Rocco Keizer al 0-2 en daarmee leek de hoop op een positief resultaat al vervlogen.

Comeback

Toch lukte het de Drontenaren nog wel om dat positieve resultaat over de streep te trekken. En zelfs voor de rust. Henry Huijsmans werkte zeven minuten voor de onderbreking de bal binnen en die goal werd rap gevolgd door de gelijkmaker. Rik Breemhaar was de man die asv Dronten weer op gelijke hoogte bracht.

Kansen, geen goals

Na de rust was SDC Putten duidelijk de bovenliggende partij en speelde het spel zich voornamelijk af op de Drontense helft. Het leverde de bezoekers legio kansen op, maar de winnende maken zat er niet in. Zo pakte asv Dronten het eerste punt en is het af van de hatelijke nul. Mooi meegenomen.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden