ASVD Korfbal (archieffoto)

Korfballers ASVD winnen ook hun tweede competitiewedstrijd

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben voor eigen publiek een goed vervolg gegeven aan de overwinning van vorige week. Na een goede tweede helft won het vlaggenschip met 25-21 van NKC’51 uit Nijverdal.

Het tweede team trad aan tegen NKC’51 2. Net als vorige week bleek de tegenstand niet zo groot als verwacht. NKC werd met leuk en dynamisch spel met 28-8 aan de kant gezet.

Bovenste plekken

Hierna trad het vlaggenschip aan tegen NKC’51 1. Een vooraf hoog ingeschatte tegenstander die afgelopen zaalseizoen kampioen werd in de eerste klasse. Een wedstrijd dus tussen twee ploegen die allebei mee willen doen om de bovenste plekken in de competitie.

Na de goede start van vorige week was het zaak voor ASVD/Kwoot om deze lijn door te zetten. ,,Aanvallend gevarieerd blijven en verdedigend druk op de juiste punten”, aldus coach Wilbert Leendertse.

Aan elkaar gewaagd

In de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, waarbij NKC halverwege het initiatief naar zich toe trok en een klein gaatje sloeg.

,,We troffen een scherp schietend NKC. Deels omdat zij een hoog percentage haalden, maar ook deels omdat wij verkeerde keuzes maakten”, vond Wilbert Leendertse. Vlak voor rust haakte ASVD aan, mede door een mooie goal van Selwin Edzes in de laatste seconden. Ruststand: 12-13.

Goed uit de startblokken

In de tweede helft stond ASVD verdedigend beter en aanvallend schoot de ploeg goed uit de startblokken. De achterstand werd direct omgebogen in een voorsprong en in het eerste kwartier van de tweede helft besliste ASVD de partij. De ploeg speelde het daarna prima uit.

De scheidsrechter floot af bij een 25-21 eindstand. Coach Leendertse gaf aan dat in de tweede helft wederom bleek dat de ploeg fit was en binnen de lijnen in staat is bij te stellen.

Koploper

ASVD/Kwoot staat door deze overwinning en het verlies van de concurrenten alleen bovenaan in de eerste klasse C.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen EKVA uit Almere. Aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden