Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Minima in Dronten krijgen van de gemeente een tegoed op hun voordeelpas

Gemeente

DRONTEN - Alle huishoudens in de gemeente Dronten krijgen vrijdag de Dronterpas in de brievenbus. Deze pas maakt onderdeel uit van het armoedebeleid van de gemeente. Vrijdagmiddag om half vijf wordt de pas in het bijzijn van wethouder Dirk Minne Vis geïntroduceerd aan het begin van de sport- en lifestylemarkt op het Meerpaalplein.

Begin volgend jaar krijgen minima met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm een persoonlijk tegoed op hun pas. De hoogte van dat bedrag hangt af de leeftijd en de samenstelling van het huishouden. Dit geld kan worden ingewisseld voor sport, cultuur of recreatie, bijvoorbeeld voor het betalen van de contributie van een sportclub.

Acties en voordelen

,,De pas bundelt acties en voordelen van winkeliers en verengingen in Dronten’’, schrijft de gemeente. Behalve in de strijd tegen de armoede wil de gemeente de pas gebruiken voor het verhogen van de deelname aan sport, cultuur en recreatie. Ook de lokale winkeliers, evenementen en horeca moeten ervan kunnen profiteren.

Bij de pas hoort ook een website en een app. Eigenaren van de pas krijgen een persoonlijke loginpagina, waarop minima vanaf 1 januari ook kunnen zien wat hun tegoed is.

Armoedebeleid