Afbeelding

Aantal WW-uitkeringen in gemeente Dronten nauwelijks gedaald

Algemeen

DRONTEN - Het aantal lopende WW-uitkeringen is in augustus 2016 gedaald. De gemeente Dronten kende slechts een zeer geringe daling van 0,3%. Op 1 augustus waren er 1.030 WW-uitkeringen, op 1 september waren dat er 1.027. Die daling is het laagst van alle gemeenten in Flevoland. Vorig jaar waren er op 1 september 952 WW-uitkeringen in de gemeente Dronten.

De cijfers over de werkloosheidsuitkeringen (WW) geven volgens het UWV een goed beeld van de dynamiek op de arbeidsmarkt.

Persbericht UWV:

In augustus 2016 is het aantal lopende WW-Uitkeringen gedaald. Landelijk waren er eind augustus 5000 uitkeringen minder dan een maand eerder. In de provincie Flevoland waren dit 100 uitkeringen minder.

Het aantal lopende uitkeringen daalde in Flevolandmet 0,9%, terwijl dit voor geheel Nederland hoger uitkwam op -1,2%. Omdat naast de daling van de WW ook het aantal vacatures stijgt, neemt de krapte op de arbeidsmarkt langzaam toe.

Daling WW-uitkeringen

Het aantal lopende WW-uitkeringen bedroeg in augustus 2016 11.196 voor de provinvicie Flevoland. Dit zijn 100 uitkeringen minder dan in juli 2016.

In de gemeente Almere is het aantal lopende WW-uitkeringen met 65 gedaald en komt nu uit op 5.959. De andere gemeenten lieten zeer bescheiden dalingen zien.

Arbeidsmarkt minder ruim

Elke kwartaal bepaalt UWV op basis van de openstaande vacatures en het aantal geregistreerde werkzoekenden dat korter dan 6 maanden werkloos is, de spanningsindicator. Deze indicator lopen na 5 jaar langzaam weer terug is op het niveau van 2011.

Dit komt door een stijging van het aantal vacatures en een afname van het aantal werkzoekenden. Dat betekent dat de kans op het vinden van werk weer aan het toenemen is.

Voor Nederland is de spanningsindicator gemiddeld, terwijl voor Flevoland de spanningsindicator ruim is. Dit komt omdat de werkgelegenheid in Flevoland ten opzichte van de beroepsbevolking nog steeds lager is dan gemiddeld. Door deze lagere werkgelegenheid zijn er ook minder vacatures.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden