Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente geeft extra info over 1x per vier weken ophalen restafval

Gemeente

DRONTEN - Het restafval wordt vanaf 1 oktober nog maar eens in de vier weken opgehaald in de gemeente Dronten. De fractie van Leefbaar Dronten heeft wethouder Nico Verlaan gevraagd om de inwoners hierover tijdig te informeren. De wethouder deed de toezegging extra aandacht te besteden aan de informatievoorziening.

De gemeenteraad heeft in juni besloten om het zogenaamde 'omgekeerd inzamelen' in te voeren in de gemeente Dronten. De eerste stap is dat er vanaf 1 oktober nog maar eens in de 4 weken restafval wordt opgehaald in plaats van eens in de twee weken.

Restafval zelf wegbrengen

Het ‘omgekeerd inzamelen’ betekent dat straks alle te scheiden afvalstoffen bij de bewoners thuis worden opgehaald. Dat betreft papier, plastic, metaal en drankenkartons (PDM) en groente-, fruit- en tuinafval (GFT.

Vanaf 1 oktober volgend jaar moeten de bewoners hun restafval zelf wegbrengen naar ondergrondse containers in de wijk. De restafvalcontainer wordt op dat moment een PDM-container.

Leefbaar Dronten

Leefbaar Dronten wil de bewoners tijdig informeren over de nieuwe manier van werken en niet vlak voor 1 oktober. ,,Als blijkt dat we ons zorgen moeten maken, dan zijn we zeker bereid extra aandacht te besteden aan de communicatie’’, antwoordde de wethouder.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden