VIDEO | Doelpuntenmachine Reaal Dronten dendert door tegen Wilsum: 6-2

DRONTEN - Na drie competitiewedstrijden staat Reaal Dronten nog steeds op 100% en heeft de vierdeklasser al 18 keer gescoord. Vandaag werd er na een moeizame eerste helft (ruststand 1-1) met maar liefst 6-2 gewonnen van het bezoekende Wilsum.

Kevin Valk bezorgde zijn ploeg een 1-0 voorsprong. Ouahib Akhiyate veroorzaakte daarna een penalty. Volgens omstanders te zwaar bestraft, volgens de boosdoener terecht: ,,Ik kan er wel omheen draaien, maar ik was gewoon te laat.’’

Rode kaart

Na rust voetbalde Reaal met meer druk naar voren en een prachtige uithaal van Kevin Dolman betekende 2-1. Toen Akhiyate daarna wegens protesteren zijn tweede gele kaart kreeg, vreesden velen een lastig laatste half uur. Het tegendeel was waar, want Jeffrey van den Brakel maakte kort daarna de 3-1.

Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en via Danny Mol en Van den Brakel werd het 5-1. Daarna geloofde Reaal het wel en mocht Wilsum in de voorlaatste minuut 5-2 scoren, voordat Jeffrey van den Brakel de eindstand op 6-2 bepaalde.

Samen met Swift'64 bovenaan

Concurrent Swift’64 won met 4-2 van Wijthmen en daardoor staan beide ploegen uit de gemeente Dronten nog steeds samen bovenaan, op 3 punten gevolgd door Zwolsche Boys en HTC. Reaal gaat volgende week op bezoek bij Zwolsche Boys.