Mark Veldman
Mark Veldman ©maartenheijenk.nl

Even lijkt het mis te gaan, maar toch pakt Swift het volle pond

Sport

SWIFTERBANT – Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Swift ’64 speelt tegen Wijthmen een prima wedstrijd en komt met 1-0 voor. Nog voor de rust is het ineens 1-2, maar toch komt het allemaal nog goed. Mede door twee goals van Mark Veldman eindigt het in 4-2.

Swift is tegen Wijthmen bezig aan een gewonnen wedstrijd. Spits Tom Roskam knikt na een kwartier de 1-0 binnen en daarmee laat de Swifterbanter formatie zien dat het de betere is. Maar plots gaat het mis. Wijthmen komt via Wouter Klei op gelijke hoogte en neemt even later zelfs de leiding. Nick van Gurp zorgt voor 1-2.

Geen paniek

Een achterstand, maar van paniek is geen sprake. De achterstand wordt nog voor de rust ongedaan gemaakt en na de rust zelfs omgezet in een nieuwe voorsprong. Mark Veldman, centrale verdediger van beroep, neemt twee treffers voor zijn rekening en brengt zijn ploeg daarmee drie nieuwe punten: 4-2.

Moeizaam

“Een moeizame driepunter behaald vanmiddag. Toch zijn we tevreden met de punten”, laat Swift-trainer Patrick Posthuma na afloop van het duel weten.