Laurens Brouwer
Laurens Brouwer Ā©maartenheijenk.nl

Asv Dronten gaat wederom in de slotfase onderuit: 2-1

DRONTEN ā€“ Hoofdklasser asv Dronten heeft zaterdag het uitduel bij SC Genemuiden met een nederlaag afgesloten. Lange tijd leken de Drontenaren op te gaan voor een verrassend punt, maar in de slotfase prikte Anne van der Kolk alsnog de winnende 2-1 binnen.

De Drontense formatie schoot zaterdag prima uit de startblokken. Het maakte Genemuiden, op voorhand toch de favoriet, het leven aardig zuur en daardoor opende het zelfs de score. Verdediger Laurens Brouwer kon ongehinderd het doel onder vuur nemen en schoot raak: 0-1.

Asv Dronten bleef moeiteloos op de been, maar toch trok SC Genemuiden de stand voor de rust weer gelijk. Een verrassend genomen vrije trap van Omar Kavak vloog binnen, waarna in de tweede helft de stand lang gelijk bleef. Tien minuten voor tijd belandde asv Dronten helemaal in een gunstige positie, aangezien diezelfde Kavak een rode kaart ontving.

Goal Van der Kolk

Toch lukte het niet om het overtal uit te spelen. Twee minuten na het afdruipen van Kavak werkte Van der Kolk de 2-1 al binnen en in het restant wist asv Dronten die achterstand niet meer goed te maken.

UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden