Kayleigh in actie
Kayleigh in actie

Kayleigh Heerikhuisen gaat voor 16-daagse judotrip naar Japan

Sport

DRONTEN - Een droom komt uit voor g-judoka Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai uit Dronten. Ze vertrekt op 9 december voor een zestiendaagse trainingsstage naar Japan, het land waar haar geliefde sport is bedacht. ,,Twee weken lang heel hard trainen en werken aan mijzelf en mijn judo. Om de beste te worden en te blijven’’, aldus Kayleigh.

In juni is Kayleigh door trainer Rudi Verhagen gevraagd om deel te nemen aan deze reis. Het belooft een heel bijzondere trainingsstage te worden. Ondanks dat het judo in Japan is bedacht, is g-judo (aangepast judo voor mensen met een beperking) daar helemaal niet bekend.

Geschiedenis schrijven

Verhagen is door het judo-instituut Kodokan gevraagd of hij, samen met een groep g-judoka’s, de trainers in Kodokan wil opleiden hoe zij mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking judo kunnen leren. ,,Ik ben heel trots dat ik daar straks een bijdrage aan kan leveren want daarmee schrijven we geschiedenis.’’

Kayleigh zal deel uitmaken van een groep van 22 personen met valide en g-judoka’s, trainers en een eigen fysiotherapeut. Het gezelschap reist eerst naar de Kanto Gakuen University in Ota (nabij Tokyo) voor een trainingsstage van een week.

Daarna traint de groep vijf dagen in het Kodokan instituut en geven ze daar verschillende clinics. De laatste drie dagen van de stage zijn gereserveerd om in Tokyo City ‘uit te blazen’ en te genieten van de Japanse cultuur.

Crowdfunding

Japan is ver weg en een dergelijke stage is behoorlijk kostbaar. Daarom is Kayleigh een crowdfunding ampagne gestart om financiële steun te zoeken zodat haar droom in vervulling kan gaan.

Haar verhaal en campagne zijn te vinden op talentenboek.nl.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 8 uur geleden