Alieke Leenders
Alieke Leenders Flevoruiters (archieffoto)

Alieke Leenders en Cynthia Huijgen winnen zilver in Lelystad

Sport

DRONTEN - Alieke Leenders en Cynthia Huijgen hebben zaterdag in Lelystad tweede prijzen gewonnen tijdens dressuurwedstrijden in de klasse M2. Alieke deed dat met haar paard Utha en Cynthia Huijgen met Bonita.

Uitslagen Flevoruiters

Zaterdag werd er door de ponyruiters en amazones gesprongen bij de PC de Bosrakkers in Hulshorst. De zusjes Lans gingen springen bij de Bosrakkers. Merel en haar D-pony Joey MK sprongen in de klasse L in het eerste parcours met een foutloos gesprongen parcours en een foutloze barrage naar de derde prijs toe. Ex Equo met haar vriendinnetje Maud Hanse.

Haar zus Marit bleef met haar E-pony Gijs B in de klasse L in het eerste parcours dubbel foutloos maar viel buiten de prijzen. In het tweede parcours bleef deze combinatie weer dubbel foutloos en won hier de eerste prijs mee.

Annick Maas en haar E-pony Antygo sprongen in het tweede parcours in de klasse L dat direct op tijd werd verreden naar de tweede prijs toe. In het eerste parcours liep het bij deze combinatie niet zo lekker. Dat leverde acht strafpunten op maar in het tweede parcours maakten zij dit dus weer helemaal goed. Annick en Antygo gingen met het rode lint naar huis terug.

?Van de familie Hanse gingen alleen de dames op pad. Babette startte haar B-pony Snoopy in de klasse B. Zowel het basisparcours als de barrage reden ze netjes en zonder fouten rond. Babette en Snoopy kregen 71 punten voor stijl en wonnen hier de tweede prijs mee.

?Maud kwam met haar C-pony Summer uit in de klasse L. Een foutloos basisparcours gevolgd door een foutloze en snelle barrage waar niemand meer onder kwam en Maud en Summer wonnen de eerste prijs. Daarna snel op haar D-pony Countrys Boy voor een parcours in de klasse L. Ook hier bleef Maud keurig foutloos. Ook de barrage sprongen Maud en Countrys Boy foutloos rond en kwamen in precies dezelfde tijd als Merel Lans over de finish. Twee vriendinnen met een derde prijs.

?Zoveel Flevoruiters in de prijzen dat leverde een mooi plaatje op. Vier prijswinnaressen op een rij. Maud Hanse, Marit en Merel Lans en Annick Maas.

Lelystad

Bij de Maverick Stables in Lelystad kwamen de paarden voor hun dressuurproef de ring in. Al een paar jaar schrijf ik voor u deze stukjes maar nog nooit heb ik mijn eigen naam er tussen kunnen zetten. Vandaag is het zover. Met mijn paard D’ Alcatrasse Texel ging ik, Wilma de Iongh, naar de wedstrijd bij de familie Vogelaar.

In de klasse B wonnen wij met 205 punten en 198 punten tweemaal het oranje lint. Adrie Gijsberts en zijn paard Van Lana kwamen voor de eerste keer de wedstrijdring in. Met 203 punten won deze combinatie in de klasse B de tweede prijs. Bertina Willemsens en haar paard Efiena lieten twee mooie proeven in de klasse L1 zien. Met maar liefst 219 punten wonnen zij een eerste prijs en met 185 punten kwam daar nog een mooie winstpunt bij.

Alieke Leenders kwam zaterdag met haar beide paarden bij Maverick de ring in. In de klasse M1 won ze met haar paard Flevo All met 210 punten en 191 punten tweemaal de eerste prijs. Daarna met Utha de ring in. Gelukkig was Jaap Huijgen er om haar proefje voor te lezen want Alieke had de verkeerde proef uit haar hoofd geleerd.

Met Utha reed Alieke in de eerste proef 196,5 punt en in de tweede proef 180 punten en dat was goed voor een tweede prijs. Voor Cynthia Huijgen was er met haar paard Bonita in de klasse M2 met 196,5 punten een tweede prijs.

Hierden

Myrthe van der Weele ging dressuurrijden bij de Priade Stables in Hierden. Met haar B-pony Bandit won Myrthe met 193,5 punten en 190 punten tweemaal de eerste prijs.

Luttelgeest

Tereza Israel is zaterdag met haar zusje Nizbeth op pad geweest naar een wedstrijd bij de Dijkruiters Luttelgeest. Tereza reed met haar D-pony De Mensinghe’s Juliaantje een mooi rondje in de klasse B waarin ze met 76,5 punten voor stijl knap eerste werden. Het tweede rondje ging wat minder goed helaas. Het leek alsof de hindernissen waren verplaatst. Na het springen mocht Tereza snel door naar de dressuur. In de klasse B reden ze een net proefje en kregen 183,5 punten van de jury en dit was goed voor de vierde prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 17 september in Hulshorst
Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - 2de prijs
Marit Lans - D-pony Joey MK - springen klasse L - 3de prijs
Merel Lans - E-pony Gijs B - springen klasse L - 1ste prijs
Maud Hanse - C-pony Summer - springen klasse L - 1ste prijs
Maud Hanse - D-pony Countrys Boy - springen klasse L - 3de prijs
Annick Maas - E-pony Antygo - springen klasse L - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 17 september in Lelystad
Wilma de Iongh - paard D’ Alcatrasse Texel - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Adrie Gijsberts - paard Van Lana - dressuur klasse B - 3de prijs
Bertina Willemsens - paard Efiena - dressuur klasse L1 - 1ste prijs
Alieke Leenders - paard Flevo All - dressuur klasse M1 - 1ste en 1ste prijs
Alieke Leenders - paard Utha - dressuur klasse M2 - 2de prijs
Cynthia Huijgen - paard Bonita - dressuur klasse M2 - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 17 september in Hierden
Myrthe van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 17 september in Luttelgeest
Thereza Israel - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - springen klasse B - 1ste prijs
Thereza Israel - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - dressuur klasse B - 4de prijs