Wethouder Ton van Amerongen
Wethouder Ton van Amerongen ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten hoopt kabelbaan naar Nunspeet te realiseren

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten hoopt het komende jaar een kabelbaan te realiseren over het Veluwemeer naar Nunspeet. ,,We hopen dat het bedrijfsleven genoeg heil ziet in de realisatie van deze kabelbaan, zodat deze gerealiseerd kan worden’’, schrijft de gemeente in een persbericht bij de vandaag gepresenteerde begroting voor 2017.

B en W van Dronten heeft de gemeenteraad een financieel sluitende meerjarenbegroting aangeboden. ,,De vooruitzichten voor Dronten blijven positief’’, schrijft de gemeente.

Lastendruk blijft gelijk

,,We blijven keurig op schema wat betreft de uitvoering van ons collegeprogramma en we kunnen de lastendruk op ongeveer hetzelfde niveau houden als 2016”, aldus wethouder Ton van Amerongen. Tegelijkertijd constateert hij dat er nogal wat onzekerheid is over de geldstromen vanuit Den Haag.

,,Het meerjarig financieel perspectief voor Dronten is redelijk tot goed en we hebben een bijzonder goede vermogenspositie’’, vervolgt de gemeente, ,,De toekomst vraagt echter nog altijd om waakzaamheid.’’

Veiligheid

De gemeente wil in 2017 meer aandacht geven aan veiligheid: ,,Dit resulteert in extra menskracht voor coördinatie veiligheid en evenementen.’’ Ook wordt er meer geld uitgegeven aan toezicht bij sloop van asbest en de ontwikkeling van de oostrand van de gemeente (Flevo Funfields).

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 10 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 11 uur geleden