Caroline Bik en Wim Schoonhoven voor hun galerie.
Caroline Bik en Wim Schoonhoven voor hun galerie. Koos Postma

Burgemeester verricht opening galerie aan de Ellerweg in Biddinghuizen

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - In de voormalige aardappelschuur van Wim Schoonhoven en Caroline Bik aan de Ellerweg 23 is sinds begin juli kunstuitleen Aan de Amstel gevestigd. Het stel nam de galerie over van Petra Leene, die met haar gezin naar de Verenigde Staten emigreerde. Burgemeester Aat de Jonge verricht op 13 oktober de officiële opening.

De galerie is iedere zaterdag geopend van 10 tot 17 uur. Op zaterdag 15 oktober is er een open huis met onder andere live muziek.

,,We zijn vanaf 2 juli de hele zomer elke zaterdag open geweest. Ondanks de vakanties hadden we best wat aanloop. Eigenlijk reageerde iedereen heel positief op de nieuwe lokatie”, vertelt Caroline.

Uit de hand gelopen hobby

Wim: ,,Het is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. We zijn beiden kunstliefhebbers en ik kijk en verzamel al heel erg lang kunst. We hebben bij ons huis ontzettend veel ruimte over. En vervolgens diende zich de mogelijkheid aan, toen Petra Leene vertelde dat haar zaak te koop stond.”

De ruimte om het huis wil het stel graag gaan inrichten als beeldentuin, een droom die ze al lang koesteren.

Openingsexpositie

Caroline: ,,We hebben een prachtige openingsexpositie van Dima Filatov uit Oekraïne. Hij en zijn gezin zijn in de week van de opening aanwezig, hartstikke leuk.” Na het open huis blijft de expositie een aantal maanden te bezichtigen.

Caroline tot slot: ,,Natuurlijk is het leuk als mensen iets bij ons huren, kopen of sparen om te kopen. Maar iedereen is welkom, ook om gewoon even rond te kijken. Kunst ontspant, maakt blij, geeft energie.’’


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden