Lars Boom, Niki Terpstra en Stef Clement komen naar Dronten voor NCK

Sport

DRONTEN - Er hebben zich al 180 ploegen ingeschreven voor de Nederlandse clubkampioenschappen wielrennen (NCK) op zaterdag 1 oktober in Dronten. Onder de deelnemers bevinden zich diverse grote namen.

Vorig jaar keerde de NCK na een afwezigheid van een aantal jaren terug in de gemeente Dronten. ,,Het clubkampioenschap is al jaren een vaste traditie binnen de Nederlandse wielercultuur. Zware strijd wordt geleverd en records worden verpulverd’’, kondigen de organisatoren aan.

Grote namen

Vooral de verenigingen DTS en De Jonge renners hebben grote namen ingeschreven voor de wedstrijd in Dronten. Het is nog niet honderd procent zeker of ze allemaal komen, maar tot nu toe bevat de deelnemerslijst namen als: Lars Boom (Astana), Stef Clement (IAM Cycling), Dylan Groenewegen (LottoNL Jumbo), Niki Terpstra (Etixx Quick Step), Ramon Sinkeldam (Giant Alpecin) en Bertjan Lindeman (LottoNL Jumbo).

De clubkampioenschappen beginnen op 1 oktober ’s ochtends om half elf met de jeugdrenners. Om half twaalf volgen de vrouwen, om half één junioren en nieuwelingen en om twee uur de hoogste categorie. De huldiging vindt plaats om 17.30 uur.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden