Het Nederlands team in Schotland.
Het Nederlands team in Schotland. Shoganai

Shoganai-judoka’s in de prijzen tijdens internationale sambotoernooien

Sport

EDINBURGH (Schotland) - De Shoganai judoka’s Paula Borgonje en Sacha Buwalda hebben zaterdag met het Nederlands samboteam zilver veroverd tijdens de Presidents Cup in Edinburgh. In de finale werd alleen verloren van Rusland. Caitlin Heerikhuisen won ook een zilveren sambomedaille tijdens het Open Vechtdal toernooi in Dalfsen.

Sambo is een van oorsprong Russische sport, die erg lijkt op het ‘oude’ judo waarbij men ook de benen mocht pakken. Daarom wordt het steeds vaker ontdekt door judoka’s.

Paula Borgonje (-52 kg) en Sacha Buwalda (-57 kg) maakten deel uit van het Nederlands team dat de Schotten met 5-2 versloeg. In de halve finale werd afgerekend met Spanje (4-3). In de finale maakten de Russen hun favorietenrol waar: 6-1.

Caitlin Heerikhuisen

In Dalfsen deed Caitlin Heerikhuisen mee aan het internationale Open Vechtdal Sambotoernooi. Vanwege het beperkte aantal deelnemers werden meerdere gewichtsklassen samengevoegd. Ondanks enkele nederlagen bleek bij de prijsuitreiking dat Caitlin in haar klasse toch nog het zilver had gewonnen.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden