Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Almere College gaat aan de Educalaan brugklasgebouw en barakken slopen

Algemeen

DRONTEN - Als de gemeenteraad ermee akkoord gaat, wordt het brugklasgebouw van het Almere College gesloopt. Dat geldt ook voor de semi-permanente lokalen aan de Educalaan. Het hoofdgebouw van de school wordt aangepast. Dat moet allemaal in de zomer van 2017 klaar zijn. Voor 2025 staat er volledige nieuwbouw op het programma.

Toen de beslissing over de bouw van Het Perron in 2010 werd genomen, was al afgesproken dat er aansluitend kritisch gekeken zou worden naar de bestaande gebouwen van het Almere College. In mei is de afdeling VMBO verhuisd en sindsdien blijkt dat het overgebleven deel van de school inderdaad veel te ruim in haar jasje zit.

Omdat de bevolkingsprognoses niet dusdanig zijn, dat die extra vierkante meters in de toekomst alsnog gebruikt moeten worden, stellen B en W een ingrijpende herstructurering voor. Daarbij wordt voorgesteld om niet alleen het brugklasgebouw te slopen (kosten: 85.000 euro), maar ook de semi-permanente lokalen.

Barakken staan er illegaal

De sloop van de barakken komt de gemeente goed uit, omdat die barakken er momenteel in feite illegaal staan. De vergunning is namelijk verlopen. Door ze te slopen hoeft het bestemmingsplan niet aangepast te worden en voorkomt de gemeente dat er bezwaren worden ingediend.

Drie jaar geleden is al besloten dat het hoofdgebouw van het Almere College voor 8 ton verbouwd zou moeten worden. Nu de bijgebouwen gesloopt worden, moet het hoofdgebouw nog ingrijpender worden aangepakt. De gemeente wil hiervoor 280.000 euro neertellen.

Samen met Ichthus College

De nu voorgestelde veranderingen gelden voor de periode tot 2025. Daarna wordt er gedacht aan volledige nieuwbouw.

Als het aan de gemeente Dronten ligt, wordt er over negen jaar serieus gekeken naar een gezamenlijke huisvesting van het Ichthus en Almere College.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden