Wouter Neutel in actie tegen Roda.
Wouter Neutel in actie tegen Roda. ASVD Korfbal

ASVD Korfbal moet koppositie na nederlaag delen met Roda en NKC'51

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben de thuiswedstrijd tegen Roda uit Westzaan met 19-21 verloren. Door dit resultaat moet ASVD nu de koppositie delen met NKC’51 en hetzelfde Roda.

ASVD trad aan met een andere opstelling dan normaal. Zo begon het vak van Wouter Neutel, Jacco Boonstra, Johanneke Kievit en Lisa Kouwenberg in de aanval met daartegenover het vak van Vincent van Bussel, Thijmen Sipkens, Ingrid de Boer en Marscha van der Hoop in de verdediging.

Snelle voorsprong

De ploeg van Wilbert Leendertse kende een sterk begin met onder andere Jacco Boonstra, die in de eerste minuut al een vrije bal verzilverde. Niet veel later vond de volgende speler alweer de korf: 2-0.

ASVD was in de eerste helft scherper en feller dan Roda, waardoor beide teams mochten rusten met een 11-8 ruststand. Op dat moment hadden al zes verschillende spelers gescoord.

Ondanks wat verdedigende foutjes in de eerste helft, ging de ploeg van trainer/coach Wilbert Leendertse de tweede helft in met vertrouwen. Al werd het nu een stuk spannender, want Roda kroop langzaamaan dichterbij.

Aanvallen moeizamer

Beide ploegen kwamen meerdere keren op gelijke hoogte. Op driekwart van de wedstrijd kwam Roda nog beter in de flow, waardoor deze ploeg na de tussenstand van 18-18 de eerste voorsprong van de wedstrijd pakte. Hierna verliepen de aanvallen van ASVD wat moeizamer en met nog twee minuten op de klok stond het ineens 18-21.

Ingrid de Boer mocht nog wel een strafworp verzilveren in de laatste minuut, maar de eerste nederlaag van dit seizoen was een feit: 19-21.

Wilbert Leendertse

Trainer/coach Wilbert Leendertse was over de eerste helft wel te spreken. ,,Dat wij voor het eerst de rust ingingen met een voorsprong, zorgde voor vertrouwen, ondanks een aantal individuele fouten in de verdediging. Doordat we bleven scoren werden deze fouten enigszins verbloemd, dus ook dat zorgde voor vertrouwen.’’

,,In de tweede helft viel het aanvallend na een kwartier stil, zodat Roda na driekwart van de wedstrijd het initiatief kon overnemen. Dit was een beslissend punt in de wedstrijd, waardoor we nu na drie winstpartijen tegen de eerste nederlaag aanlopen.”

ASVD 2 - Roda 2 17-11

De opstelling van het tweede voor de wedstrijd tegen Roda 2 was met de eerste aanval Joël Koolen, Alex Toes, Jitte Leendertse en Lieke Beckerman. Hiertegenover stond de verdediging, bestaande uit Hilco Blokzijl, Robin ter Woord, Joline Oosterhoff en Rodee Voortman.

In de eerste helft hadden beide teams moeite met het vinden van de korf, waardoor er extra spanning stond op de wedstrijd. Zo gingen beide ploegen rusten met een stand van 5-6. Genoeg reden voor het team van Mense ter Steege en Karin Jongkind om ervoor te zorgen dat de ploeg een tandje erbij zou doen.

Dit lieten de dames en heren van het tweede dan ook overtuigend zien, want al snel werd de achterstand omgebogen tot een welverdiende voorsprong, die dan ook niet meer uit handen werd gegeven.

Waar in de eerste helft nog door verschillende spelers één doelpunt werd gemaakt, vielen de doelpunten in de tweede helft in grotere getallen. Zo viel vooral op dat Hilco Blokzijl excelleerde met maar liefst vijf doelpunten en een sterke wedstrijd.

Al met al een mooi resultaat, waarbij de ploeg de rug rechtte en uiteindelijk met overtuiging de wedstrijd besliste: 17-11. Wat hierbij vooral niet vergeten mag worden, is het feit dat de ploeg won dankzij een sterk collectief optreden.