Afbeelding

Corien Norder realiseert basisschool in Kenia

Algemeen

Toen Corien Norder (voorzitter Stichting Mtangani) en haar zus Ingrid Venhuizen in december 2014 naar Mtangani in Kenia afreisden hadden ze niet kunnen vermoeden dat ze de grote wens van de inwoners van Mtangani, een eigen basisschool, waar zouden kunnen maken in zo’n korte tijd. Veel kinderen hadden nog nooit op school gezeten en andere kwamen van overvolle scholen ver weg.

Eind 2014 werd door de inwoners de wens voor een eigen school op het bordje van Stichting Mtangani gelegd. Om dit te realiseren moest er geld ingezameld worden voor de bouw van de school. Voor het onderwijs aan de kinderen werd een sponsorproject bedacht en opgezet. Het jaar 2015 heeft in het teken gestaan van het vinden van de financiering voor de bouw en de benodigde sponsors. Elk kind werd gekoppeld aan een Nederlandse sponsor voor 5 euro per maand. Hiervan worden de salarissen van de leraren, het uniform, het lesmateriaal en sinds kort zelfs de lunch voor het kind van betaald.

In november 2015 is de bouw gestart en was gereed begin augustus jl. Daarnaast hebben alle 182 kinderen hun ‘5 euro sponsor’. De school is zo’n succes onder de bevolking dat er per 1 januari, de start van het Keniaanse schooljaar, met een dubbele kleuterklas gestart gaat worden. Dat betekent dat op 1 januari as. 242 kinderen naar school kunnen in Mtangani. Kortom, de bouw van de school alsook het sponsorproject zijn bijzonder geslaagd.

Corien Norder is erg blij met de spontane aanmeldingen van sponsors die in het nieuwe schooljaar willen deelnemen aan het sponsorproject van Stichting Mtangani. In december volgt de inschrijving voor het nieuwe schooljaar en we zoeken nog een aantal sponsors die voor 5 euro per maand een kind naar school willen laten gaan. Je wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de schoolresultaten en alle ontwikkelingen van het project.

In december gaan Corien en Ingrid terug naar Mtangani om de school zelf te bekijken en om plannen te maken om in de toekomst middelbaar onderwijs mogelijk te maken.

Voor meer info of aanmelding, kijk op www.5euro-sponsorproject.nl