Kim Schinkel
Kim Schinkel Flevoruiters

Kim Schinkel kampioen tijdens dag met New Forestpony’s in Ermelo

Sport

DRONTEN - Kim Schinkel is met Fabiola kampioen geworden tijdens de dag voor New Forestpony’s in Ermelo. Bij haar onderdeel ‘sportpony 7 jaar en ouder' waren maar liefst 50 deelnemers.

Zaterdag werd op het KNHS-terrein in Ermelo de New Forest Sportdag georganiseerd. Een gezellig familie-evenement waar kinderen hun New Forestpony hun beste beentje voor laten zetten. Ook de Flevoruiters waren daar vertegenwoordigd.

Merel Lans

Merel Lans ging met haar D-pony Joey mk naar de New Forestsportdag. In de klasse B van de dressuur reden zij met 205,5 punten naar de tweede prijs toe. In het springparcours sprongen Merel en Joey in de klasse B foutloos en kregen 71 punten voor stijl. Toen nog een rondje in de klasse L. Daar leven zij dubbel foutloos en kwamen uit op de zesde plek.??

Voor Tereza Israel en haar D-pony De Mensinghe’s Juliaantje waren er zaterdag maar liefst drie prijzen. In de dressuur klasse B wonnen zij met 201 punten de vierde prijs. In het springen in de klasse BB en de klasse B wonnen Tereza en Juliaantje in twee foutloos gesprongen parcoursen met 75 punten en 83,5 punten een tweede en een eerste prijs. Tot slot mochten ze meedoen aan de sportponyverkiezing. Hierin werden zij uiteindelijk elfde.

Esther Lammerts en haar D-pony Zero gingen springen in de klasse L bij de rijvereniging in Vollenove. In twee foutloos gesprongen parcoursen in een snelle tijd wonnen Esther en Zero tweemaal de eerste prijs.

Uitslagen Flevoruiters

New Forest Sportdag op 24 september in Ermelo
Kim Schinkel - C-pony Fabiola - kampioenspony bij de Sportpony’s van 7 jaar en ouder
Tereza Israel - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - dressuur klasse B - 4de prijs
Tereza Israel - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - springen klasse BB en klasse B - 2de en 1ste prijs
Merel Lans - D-pony Joey mk - dressuur klasse B - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 24 september in Vollenhove
Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse L - 1ste en 1ste prijs