Wethouder Peter van Bergen
Wethouder Peter van Bergen © Eelco Lindhout

Bij OFW komen steeds minder woningen vrij voor asielzoekers

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft in toenemende mate moeite om zogenaamde ‘statushouders’ te huisvesten. Dat komt doordat er minder huurwoningen vrij komen. Wethouder Peter van Bergen kondigde gisteren aan dat hij samen met Oost Flevoland Woondiensten (OFW) op zoek gaat naar een oplossing.

,,De doorstroming binnen de woningmarkt vertraagt’’, aldus Van Bergen, ,,Waar we eerst vrij veel vrijkomende woningen hadden, is dat op dit moment iets minder aan het worden.’’ De wethouder gaat dit de komende periode goed in de gaten houden.

Huisvesten asielzoekers

Peter van Bergen deed zijn uitspraak in antwoord op een vraag van Jaap Oosterveld (ChristenUnie). Die had geconstateerd dat Dronten vorig jaar voorop liep bij het huisvesten van asielzoekers en dat dit nu niet meer het geval is.

Volgens de wethouder ligt de schuld daarvan bij het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Het COA heeft de eerste drie maanden van dit jaar verzuimd om statushouders te koppelen aan de gemeente Dronten: ,,En als we geen personen aangeboden krijgen, kunnen we ze ook niet huisvesten.’’ Dit probleem is inmiddels verholpen.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 3 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 4 uur geleden