Afbeelding

Cursus persoonlijke voorbede

Algemeen

Op donderdag 27 oktober start in kerkcentrum De ARK te Dronten, de cursus ‘Persoonlijke voorbede’. Uitgangspunt is een eenvoudig model (soms ministry genoemd) waarbij twee mensen bidden met en voor een derde persoon in de verwachting dat God, door zijn Geest, daadwerkelijk aanwezig is (Lucas 11:13).

Het gaat nadrukkelijk niet om de geweldige gebedservaring en -vaardigheid van de bidder, maar om God die door de Heilige Geest wil werken in het leven van de persoon die om gebed vraagt. Ministry is eigenlijk zegenen wat God al aan het doen is.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die verlangt te groeien in gebed, want ook voor je persoonlijke gebedsleven is de cursus van grote waarde. Veel mensen ervaren bidden als niet zo gemakkelijk en vrijmoedig bidden voor een ander al helemaal niet. In deze boeiende cursus komen veel aspecten rondom gebed en voorbede aan de orde.

De vijf cursusavonden (27 okt en 3,10,17 en 24 nov) zijn als volgt opgebouwd:

  1. De Bijbelse basis en praktijk van dit 'gebedsmodel';
  2. De vervulling met de Heilige Geest en genezing;
  3. Luisteren naar God;
  4. Vergeving;
  5. Reageren op onbekende situaties en leiding van God.

Onze ervaring is dat deze cursus die regio-breed wordt aangeboden, zeker ook voor jongeren aansprekend is. Voorkennis en ervaring is niet vereist, wel een verlangen om dienstbaar te kunnen zijn jegens anderen in persoonlijke voorbede. Het betekent natuurlijk ook dat je bereid bent om zélf voorbede te ontvangen.

Kosten voor deze cursus (incl. werkboekje) zijn 25 EUR. Jongeren gereduceerde prijs. Vrijwillige bijdrage voor koffie en thee.

Locatie: Kerkcentrum De Ark, De Oost 54, 8251 CV Dronten. Als je mee wilt doen, geef je dan snel op bij Christine Heeringa-Voorburg.

E-mail: ccmvoorburg@hetnet.nl of telefoon: 0321-383392

Geef je snel op voor deze cursus die veel voor jou kan, wil en zal betekenen! Durf te vertrouwen!