Het concert van Brassband Almere moest worden stilgelegd voor een modeshow.
Het concert van Brassband Almere moest worden stilgelegd voor een modeshow. ©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten wil overzicht en structuur bieden bij evenementen

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten geeft regelmatig vergunningen af voor evenementen die elkaar ‘bijten’. Om dat volgend jaar te voorkomen worden organisatoren opgeroepen om hun evenementen van 2017 vóór 26 oktober te melden aan de gemeente.

In juni hield Biddinghuizen haar feestweek en kwam de gemeente Dronten op dezelfde zaterdag opeens met haar eigen Bremerbaai Festival. Ook vorige week ging het mis, toen een concert van de dorpsbeiaardier en de Brassband Almere op het Meerpaaplein plotseling moest worden onderbroken voor een modeshow van winkelcentrum Suydersee.

Overzicht en structuur

De gemeente schrijft nu op haar website dat zij overzicht en structuur wil bieden en wil voorkomen dat er het hele jaar door adhoc aanvragen langskomen. Om de evenementencoördinatie vorm te geven verzoekt de gemeente evenementen de komende weken te melden.

,,In november gaat een gemeentelijke werkgroep de aanvragen beoordelen en verwerken. Het eindproduct is in ieder geval een concept totaalagenda met evenementen’’, aldus de gemeente.