Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Politie houdt drie verdachten aan na vechtpartij in AZC Dronten

112

DRONTEN - De politie heeft de afgelopen nacht drie verdachten aangehouden na een vechtpartij op het terrein van het asielzoekerscentrum (AZC) aan de Vossemeerdijk. Eén van de drie moest eerst in het ziekenhuis behandeld worden.

Rond half drie kwam een melding van een vechtpartij op het terrein van het AZC. Agenten gingen erheen en zagen bij de receptie een man met verwondingen in zijn gezicht. Hij bleek ruzie gehad te hebben met twee andere mannen.

,,De gewonde man had daarbij de twee gestoken met een voorwerp die daardoor oppervlakkige verwondingen opliepen'', aldus de politie, ,,De twee mannen hadden vervolgens de andere man geslagen. De beveiliging was tussenbeide gekomen en de politie werd ingeschakeld. Alle drie de mannen werden aangehouden.''

Naar het ziekenhuis

De 44-jarige gewonde man werd eerst naar een ziekenhuis gebracht om behandeld te worden aan zijn verwondingen. Daarna namen agenten hem mee naar het politiebureau waar hij vast zit voor nader onderzoek.

De twee andere mannen, 36 en 23 jaar, konden ter plaatse behandeld worden aan hun verwondingen en werden ook meegenomen naar het politiebureau. Onderzocht wordt wat de aanleiding voor de ruzie is geweest en wie welke rol daarin heeft gehad.