Koningsdag 2016. Het Meerpaaplein moet vĆ³Ć³r Koningsdag 2017 klaar zijn.
Koningsdag 2016. Het Meerpaaplein moet vĆ³Ć³r Koningsdag 2017 klaar zijn. Ā©maartenheijenk.nl

Raad Dronten krijgt donderdag informatie over uitgestelde renovatie Meerpaalplein

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad krijgt volgende week donderdag (13 oktober) tijdens een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis informatie over het Meerpaalplein. B en W laten dan weten wat er vanaf 1 november precies gaat veranderen aan het plein.

Wethouder Dirk Minne Vis liet deze week al doorschemeren dat het plein ā€˜mooiā€™ wordt. In de uitnodiging voor de bijeenkomst van volgende week schrijven B en W bovendien, dat het plan binnen het door de gemeenteraad beschikbare budget van 465.000 euro kan worden uitgevoerd.

EnquĆŖte

Er wordt in de gemeenteraad al jarenlang gepraat over de inrichting van het Meerpaalplein. Vorig jaar werd er een enquĆŖte onder de bevolking gehouden. Aan de hand van de resultaten van die steekproef is een plan gemaakt. De gemeenteraad heeft de uitwerking gedelegeerd aan een projectgroep.

2x uitgesteld

De renovatie zou aanvankelijk op 1 september beginnen. Op verzoek van de ChristenUnie is dat later veranderd in 1 november. Begin deze week liet wethouder Vis weten dat het inmiddels is uitgesteld tot 1 januari. Hij verwacht dat het werk binnen 3 maanden klaar is, ruim op tijd voor de festiviteiten op Koningsdag.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 7 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 8 uur geleden