Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer.
Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer. ©maartenheijenk.nl

Goalgetters tegenover elkaar: “Hij heeft een weekend Center Parcs aangeboden”

Sport

DRONTEN – Reaal Dronten - Swift ’64 is zaterdag het treffen tussen de nummers twee en één. Ook staan vader en zoon Posthuma tegenover elkaar en is het natuurlijk Dronten tegen Swifterbant. Maar ook is het de wedstrijd van de goalgetters: Kevin Valk en Tom Roskam.

De twee spitsen zijn in de beginfase van de competitie al aardig op stoom. Valk was afgelopen weekend tegen HFC Storica goed voor zes (!) treffers en kwam daarmee op een totaal van tien. Roskam nam tot dusver zes doelpunten voor zijn rekening en staat daardoor ook in het bovenste deel van de topscorerslijst.

Respect

De Swift-spits heeft bewondering voor zijn collega-aanvaller. “Je kunt er alleen maar respect voor hebben”, begint Roskam. “Als je na vijf wedstrijden op tien doelpunten staat, dan doe je het gewoon heel erg netjes. Hij maakt er dan wel zes tegen Storica, maar dat doe ik hem niet na hoor. Ik maakte er tegen die ploeg maar eentje.”

Valk en Roskam kennen elkaar al een tijdje. Beide vaders speelden samen bij asv Dronten en zodoende zijn de twee geen onbekenden van elkaar. “Ik heb alleen nog nooit tegen Tom gespeeld”, zegt Valk. “We praten er wel veel over, Tom is een mooie kerel. Hij heeft me ook een weekendje Center Parcs aangeboden, op kosten van Swift, haha. Maar dat gaan we natuurlijk niet doen.”

Zelfverzekerde spitsen

De oud-motorcoureur verwacht dat zijn ploeg met drie punten aan de haal gaat. “Ik denk dat Swift in eerste instantie op een gelijkspel gaat spelen. Toch verwacht ik wel dat het een aanvallende wedstrijd gaat worden. Wij winnen met 2-0.” Roskam is ook zelfverzekerd. “Wij hebben laten zien dat we lastig te kloppen zijn. Daarbij denk ik dat er in de defensie van Reaal Dronten altijd een gaatje te prikken is.”

Overige wedstrijden

  • 14.30 uur asv Dronten – AZSV
  • 14.30 uur Rood Wit ’58 – BAS

Reaal Dronten - Swift'64

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden