De Lichtboei
De Lichtboei ©maartenheijenk.nl

Weggeefwinkel serveert maaltijdsoep en brood in De Lichtboei

Algemeen

DRONTEN - In de gereformeerde kerk vrijgemaakt De Lichtboei wordt op maandag 4 november van 18 tot 20 uur maaltijdsoep en brood geserveerd. De maaltijd is een activiteit van de weggeefwinkel van De Lichtboei.

,,De weggeefwinkel is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een kop koffie/thee en een praatje, gezellig aan een grote tafel’’, aldus de initiatiefnemers. De winkel is elke dinsdag- en donderdagochtend geopend van 9 tot 11.30 uur aan De Boeg 37.

In de weggeefwinkel staan stellingen met decoratie- en huishoudelijke artikelen, beschikbaar gesteld door allerlei Drontenaren. Er staan deze ochtenden twee vrijwilligers in de ‘winkel', afkomstig uit verschillende Drontense kerken. Doorgaans komen er 14 tot 20 klanten.

Maaltijd

Eens per zes weken is er een maaltijd, georganiseerd door vrijwilligers van De Lichtboei. Daar wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld Moslims. De gasten betalen één euro voor deze maaltijd. ,,En als er te veel gekookt is, wordt het meegegeven aan de bezoekers. Al met al een sociaal gebeuren, waar we veel dankbaarheid ervaren.’’

Opgeven voor de maaltijd kan in de weggeefwinkel.


Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 2 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 3 uur geleden