Wethouder Ton van Amerongen (VVD)
Wethouder Ton van Amerongen (VVD) ©maartenheijenk.nl

Wethouder van financiën presenteert nòg betere cijfers voor Dronten

Gemeente

DRONTEN - Wethouder Ton van Amerongen was drie weken geleden nog voorzichtig, toen hij de begroting van de gemeente Dronten presenteerde. Het zag er goed uit voor Dronten, maar het Rijk had haar septembercirculaire aangekondigd en het was onzeker wat dit voor Dronten zou betekenen. Inmiddels kan de vlag uit: Dronten staat er na die circulaire nòg beter voor.

De wethouder van financiën uitte zijn tevredenheid tijdens de behandeling van de cijfers in de raadscommissie. De exacte consequenties van de septembercirculaire maakt hij de komende week bekend middels een brief aan de gemeenteraad. ,,Maar het betekent dat de saldi die we nu tonen nog rooskleuriger worden’’, zo lichtte hij een tipje van de sluier.

Ook 2019 positief

De begroting van de gemeente Dronten biedt voor het komende jaar een positief resultaat van 3 ton. Hetzelfde geldt voor 2018 en 2020. Alleen voor 2019 voorzag de wethouder een dipje van -3 ton.

De nieuwste cijfers van Den Haag zorgen ervoor dat zelfs 2019 nu een positief resultaat te zien geeft, aldus Van Amerongen.