Zege Reaal brengt Posthuma senior fijne kerstdagen

Sport

DRONTEN – Na een half uur lijkt Reaal Dronten zaterdag het verschil al te hebben gemaakt. Via tweemaal Kevin Valk trakteert het buurman Swift ’64 op een 2-0 achterstand en die tik komen de bezoekers niet meer te boven.

In het eerste half uur, daar legt Reaal zaterdag de basis voor de derbyzege. Na vier minuten opent Kevin Valk de score en daarna krijgen de Drontenaren mogelijkheden op meer. Na een half uur wordt het volledig terecht 2-0 via wederom Valk en dat is een tik die Swift niet meer te boven komt.

Vizier niet op scherp

Verdediger Florijn Diepstraten zorgt voor de rust wel voor de aansluitingstreffer, maar het lukt Swift niet om de stand gelijk te trekken. Daar krijgt het wel kansen zat voor, scoren is er echter niet bij. Clubtopscorer Tom Roskam mist er een stuk of drie, Thim Verhoeven heeft het vizier ook niet op scherp en daardoor blijft de puntendeling uit.

Het zal Henk Posthuma, trainer van Reaal, allemaal een zorg zijn. “Met de kerstdagen zijn we allemaal bij ons en dan is het de vraag wie de baas in huis is. Zie je ze altijd aan komen lopen met een grote glimlach, omdat ze een potje voetbal hebben gewonnen. Nou, haha… Het is wel even duidelijk wie de baas is!”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden