Afbeelding
Sacha Buwalda

Sacha Buwalda uit Biddinghuizen pakt in Roemenië de wereldtitel samboworstelen

Sport

PLOEISTI (Roemenië) – Sacha Buwalda uit Biddinghuizen is zaterdag in Roemenië wereldkampioen samboworstelen geworden bij de jeugd in de klasse tot 56 kilogram. De judoka van Shoganai uit Dronten mocht aan dit WK deelnemen dankzij een wildcard.

Vanwege de uitstekende prestatie op de prestigieuze Presidents Cup in Edinburgh werd Sacha Buwalda op het allerlaatste moment aan het Nederlandse team toegevoegd en kon ze deelnemen aan het wereldkampioenschap samboworstelen. Donderdag vertrok team Nederland naar Ploiesti.

Drie Oost-Europeanen

Sacha begon haar toernooi met een vrijloting en versloeg daarna de Georgische Revazishvili. In de halve finale werd afgerekend met de Bulgaarse Ilieva.

Laat in de middag werden de finalepartijen gespeeld. Sacha mocht het opnemen tegen de Russin Voronina en won ook deze partij. De andere Nederlandse deelnemers werden voortijdig uitgeschakeld.

Afkomstig uit Rusland

Sambo is een uit Rusland afkomstige stijl van worstelen. Het lijkt erg op het ‘oude’ judo waarbij men ook de benen mag pakken. Om deze reden wordt deze sport steeds vaker ontdekt door judoka’s.