Cruijff Court
Cruijff Court

Chillpoint voor de jeugd is specifiek voor Dronten-West en dus niet voor Zuid

Gemeente

DRONTEN - De ontmoetingsplek voor jongeren van 12 tot 16 jaar in het voormalige schoolgebouw De Vierlander moet vervangen worden door een plek in Dronten-West. Leo Broekhuis (GroenLinks) gaf de suggestie om naar Dronten-Zuid te kijken, maar dat is volgens wethouder Peter van Bergen niet de bedoeling.

De Vierlander staat op de nominatie voor sloop en daarom is de gemeente nu op zoek naar een permanente ruimte voor het ‘chillpoint’ voor de jeugd. ,,Is dit een wijkvoorziening of een stedelijke voorziening?’’, wilde Broekhuis weten.

Johan Cruijff Court

In het laatste geval zag hij mogelijkheden bij de Johan Cruijff Court in Dronten-Zuid: ,,Het gebouwtje van de stichting Onder Dak kan daar misschien vervangen worden door een jongerencentrum.’’

Wethouder Van Bergen zag dat niet als oplossing: ,,Het jongerenwerk van De Meerpaal heeft nadrukkelijk aangegeven dat zo’n voorziening in West ontbreekt en dus zijn we dáár op zoek.’’

Peuterspeelzaal

Suzanne Stoop (PvdA) deed de suggestie om te kijken naar de voormalige peuterspeelzaal naast de gymzaal in Dronten-West.