Afbeelding

Zaalvoetbalkampioen ’t Eiland gunt King Wok eerste overwinning

Sport

DRONTEN - Het was weer een volle zaalvoetbalweek met een aantal verwonderlijke uitslagen. Zo zagen we ’t Eiland, A-poule-kampioen van vorig seizoen, verliezen van King Wok (3-7), dat daardoor hun eerste punten binnenhaalde. Gezegd moet worden dat ’t Eiland, bestaande uit een aantal spelers van veldvoetbalclub Reaal 1, zijn belangrijkste spelers miste in verband met de derby tegen Swift.

Ook opmerkelijk in de A-poule was promovendus AIFC, dat voor de tweede keer een drietal punten pakte en zich naar de vijfde plaats manoeuvreerde (7-4 tegen Last Minute). De twee gerenommeerde A-poule-teams Knipscheer en Heyboer hielden elkaar lang in evenwicht, maar Heyboer trok aan het langste eind en won met 7-5.

Verder won Stromboli met 6-4 van Certion. In de A-poule ontstaat zich een kleine kopgroep met de nog ongeslagen Stromboli op kop (12 punten) en Heyboer op de tweede plaats (10). ’t Eiland en KLAREE volgen met 9 punten.

Eentonig

Het niveauverschil in de B-poule zorgt altijd voor meer vuurwerk. Dat vuurwerk kwam echter niet van Grouttech en KeJe, die na 50 minuten 3-2 op het scorebord zagen. Wat meer (eentonige) actie was er te zien in de wedstrijd tussen Jaap Hospers en Senza Nome. Eerstgenoemde kwam er niet aan te pas en Senza won de wedstrijd met 11-0.

Ook Skullcandy FC zet zijn sterke lijn dit seizoen door, door met 14-2 van Groenrijk te winnen. In de B-poule lijkt het te gaan tussen drie teams, Skullcandy FC en De Rede. Zij leiden de competitie met 12 punten uit vier wedstrijden. All-In volgt met 9 punten maar heeft nog een wedstrijd te goed.

Eenzijdige wedstrijden

In de C-poule zagen we twee eenzijdige wedstrijden, namelijk Gavitas – Atlas Lions (0-16) en Dickmann – Crime Scene (22-0). Op de ranglijst zien we Hebbes en Atlas Lions bovenaan staan met 9 punten, gevolgd door ZoSlim met 7 punten.

Topscorers

In de tussenstand van te topscorers is een klassement gemaakt dat onderscheid maakt in de competities. Dit omdat het niveauverschil tussen de competities erg groot is. Met een kleine rekensom zijn de doelpunten nu om te zetten naar punten.

  • Jeffrey van den Brakel (’t Eiland) 30
  • Maurice Janssen (Certion) 22
  • Sem Westerhout (AIFC) 14
  • Ivo Diepstraten (’t Eiland) 12
  • Ruben Geerts (’t Eiland) 12
  • Edwin Gielen (Certion) 10
  • Stan Postma (Skullcandy FC) 9
  • Marco Maurik (AFAS) 7.5
Afbeelding
Elektronische muziek op Lowlands: Van techno tot house, van trance tot latin club 1 uur geleden
Vorige winnaars van het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Beste Idee, Swifterbant-zuid, Whitney Houston 2 uur geleden
Bol Van Staveren is verhuisd.
Nieuwe woningen aan De Noord merken niks van herrie van de Praxis. 2 uur geleden