Robin van Gussenhoven scoort grootste verbetering bij Zuiderzeezwemmers

DRONTEN - De Zuiderzeezwemmers deden zaterdag mee aan één van de nieuwe zwemcircuits. Ze verbeterden maar liefst 44 persoonlijke records. Robin van Gussenhoven schreef op de 200 meter vrije slag de grootste verbetering op zijn naam.

Verslag ingezonden door Zuiderzeezwemmers:

De KNZB heeft voor dit seizoen drie nieuwe zwemcircuits opgezet. Afgelopen zaterdag namen de junioren, jeugd en senioren van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten met succes deel aan het eerste deel van één van deze circuits.

In een programma met voorrondes en finales die aan het eind van de middag werden gezwommen, zoals we dat kennen bij de Nederlandse kampioenschappen, streden de zwemmers van de Drontense club tegen de zwemmers van twee clubs uit Zwolle en de zwemclub uit Emmeloord.

44 PR's

De zwemmers werkten een pittig programma af en vooral de junioren werden gestimuleerd om voldoende wedstrijdmeters te maken, anders werden ze uitgesloten van de finales. Er werden maar liefs 44 nieuwe persoonlijke records gezwommen en Robin van Gussenhoven schreef de grootste verbetering op zijn naam. Dat deed hij op de 200 meter vrijeslag.

In het eerste programma op de 100 meter wisselslag was er een derde plaats voor Ilmar Stoop in een mooi pr van 1.09.77, Robin van Gussenhoven zette als enige in zijn leeftijdscategorie een tijd op de klok. Hij tikte aan in 1.34.50 een persoonlijke verbetering. Bij de meisjes werd deze afstand gewonnen door Hilde Jonkman in een tijd van 1.22.73.

Ted Ruiter

Ted Ruiter zwom een prachtig pr op de 400 meter wisselslag bij de jeugd, waarmee hij eerste werd in 5.35.28. Bij de meisjes jeugd ging de overwinning naar Cynthia Smit. Zij zwom de afstand in 5.42.65, Danique Stoop legde de 400 meter wissel het snelst af bij de dames in een tijd van 5.17.25.

De 100 meter school was de eerste afstand waarin je je naar een finale kon zwemmen. Tom Reurink deed dat bij de jongens junioren. Met een tijd van 1.48.82 een prachtig pr plaatste hij zich. In de finale werd hij tweede met een tijd van 1.54.27.

Patrick Kip

Bij de heren jeugd werd Patrick Kip op deze slag eerste in 1.21.25 en Meindert van Duin tikte als derde aan in 1.30.17. Bij de senioren was er een derde plaats voor Thomas van Dongen. In de voorrondes op de 100 meter school bij de dames senioren zwom Danique Stoop zich met een derde tijd van 1.18.34 de finales binnen. In de finale bleek het echter nog een stukje harder te kunnen. Met een prachtige tijd en een mooie voorsprong won ze deze race in een tijd van 1.15.09.

Op de 50 meter vlinder bij de junioren snoepte Ilmar Stoop weer twee seconden van zijn tijd af. Hij tikte als derde aan in 29.98. Bij de meisjes zette Didi Gest de snelste tijd neer in 38.13 en werd Hilde Jonkman heel netjes tweede in 39.22 een pr. Bij de jeugd ging op deze slag de winst naar Patrick Kip in 29.47. Meindert van Duin tikte hier als tweede aan in 35.19 en bij de senioren werd Thomas van Dongen eerste in 33.11 en Joep Versluis derde in 42.67.

Danique Stoop

Ook bij de dames senioren deden we goed mee op deze afstand. Danique Stoop was iedereen te snel af in een tijd van 28.87 en Dagmar Kruik zwom zich naar een gedeelde derde plek in een tijd van 33.64.

Op de 200 meter vrijeslag konden de junioren zich proberen te plaatsen voor een 100 meter vrijeslag finale. Robin Gussenhoven zwom hier een geweldig pr en plaatste zich als vierde. Tom Reurink scherpte zijn pr ook enorm aan en plaatste zich eveneens voor de finales. In de finale op de 100 meter vrij werd Robin tweede in een pr van 8 seconden en een tijd van 1.24.43. Tom Reurink zwom zich naar de derde plaats in een tijd van 1.33.16. Ook dit was een pr.

Ilmar Stoop zwom zich op de 200 meter vrij in een mooi pr naar een tweede plaats in 2.16.35. Ook in de finale werd hij tweede. Hier deed hij dat door voor het eerst onder de minuut te duiken op de 100 meter vrijeslag. Zijn tijd was 59.89.

Drie podiumplaatsen

Op de 200 meter rugslag jongens jeugd werden alle podiumplaatsen ingenomen door ZZZ. Ted Ruiter won hier overtuigend in een tijd van 2.32.50, als tweede tikte aan Patrick Kip in een tijd van 2.44.63 en de derde plaats was voor Meidert Van Duin in een tijd van 2.51.81. Voor alle drie de jongens een mooie persoonlijke verbetering.

Bij de senioren werd Thomas van Dongen tweede in 2.47.68. Cynthia Smit won op deze slag de race overtuigend bij de meisjes jeugd in een pr van 2.32.84. Dit leverde haar uiteraard een plaats in de finale op en ook daar wist ze weer net zo overtuigend als eerste aan te tikken in een tijd van 2.33.27.

Annemarie ten Have

De senioren Annemarie ten Have en Dagmar Kruik plaatsten zich ook met pr’s voor de finale. Ze finishten respectievelijk als tweede in 2.40.33 en derde in 2.40.87. Voor beide dames was dit enkele seconden sneller dan in de voorrondes.

Op de 100 meter rug zwom Robin van Gussenhoven zich nog weer in een mooi pr naar de tweede plaats in een tijd van 1.37.83. Tom Reurink werd hier derde in 1.44.00.

Estafettes

Vanwege de overvolle programma’s en door onwetendheid hadden de andere clubs hun zwemmers niet voor de estafettes ingeschreven. Hierdoor verschenen er drie ZZZ teams aan de start op de gemengde 4x100 meter vrijeslag estafettes. Ondanks de uitputtende wedstrijd deden zij hun uiterste best voor hun teamgenoten om er nog een keer alles uit te halen wat er in zat.

Het team met Danique Stoop, Dagmar Kruik, Ted Ruiter en Patrick Kip won in een tijd van 4.14.02. Als tweede tikte aan het team met Annemarie ten Have, Irene Hanse, Joep Versluis en Meindert van Duin in 4.43.21. De derde plaats was voor Jaimy Straatman, Charlotte Brinkman, Martijn Kip en Thomas van Dongen. Die finishten in een tijd van 4.50.56.