Asv Dronten moet ook meerdere erkennen in koploper ACV

DRONTEN ā€“ Asv Dronten heeft zaterdagmiddag het uitduel bij ACV met liefst 5-1 verloren. De ploeg kwam door een goal van Jodi de Boer nog wel op voorsprong, maar na een vroege rode kaart voor Laurens Brouwer was de strijd gestreden.

Weer leek er voor asv Dronten iets in te zitten. Op bezoek bij koploper ACV kreeg het na tien minuten een strafschop en die werd verzilverd door Jodi de Boer. Toch lukte het niet om die bliksemstart om te zetten in een positief resultaat. Na zeventien minuten maakte Saber Hendriks gelijk en vier minuten later was diezelfde Hendriks ook goed voor de 2-1.

Rood Brouwer

Een klap die de Drontenaren niet meer te boven kwamen, helemaal niet omdat Laurens Brouwer met rood van het veld werd gestuurd. Na dik een half uur zag de verdediger zijn tweede gele kaart en daarmee kon hij vroegtijdig naar de douche. ā€œIk heb het gevoel dat sommige jongens op dat moment de strijd opgavenā€, is trainer Wim Kroes eerlijk.

Zijn woorden lijken waarheid, want in de tweede helft liep ACV verder uit. Thomas Metzemaekers maakte de 3-1, Willem de Jong benutte nog een strafschop en Sander Dzemidzic bepaalde de eindstand op 5-1. ā€œHet is een mentaal verhaal en daar moeten we heel snel mee aan de slag gaanā€, roept Kroes.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 15 uur geleden