Afbeelding
Rita Jochemsen

Cees Bouma onder de indruk van alle aandacht voor zijn honderdste marathon

Sport

DE LUTTE - Glunderend kwam Cees Bouma uit Biddinghuizen zaterdagmiddag over de finish na zijn honderdste marathon bij de Landgoed Twente Marathon (LTM). In het bijzijn van zijn hardloopvrienden van Loopgroep Biddinghuizen en familie. Een feestelijke editie, die toch emotioneler was dan van tevoren gedacht.

,,Vooraf was ik helemaal niet zenuwachtig. Maar tijdens de loop merkte ik dat het mij meer deed dan gedacht’', aldus Cees Bouma. Hij genoot met volle teugen van alle aandacht. ,,Ik vond het heel bijzonder dat bijna de hele loopgroep en familieleden met mij meeliepen.'' Ook stonden supporters en familie langs de route.

Startnummer 100?

Met de organisatie was geregeld dat alle lopers uit Biddinghuizen het startnummer 100 hadden, en de jubilaris kreeg een speciale opgespeld. Zo waren zij onderweg voor alle lopers en vrijwilligers herkenbaar. Wat mooie reacties, applaus en felicitaties opleverde, want lopers weten dat het niet niks is om een marathon te lopen. Daar kwam Cees Bouma deze dag ook achter.

Samen lopen

?Het was een zware marathon voor de hardloper uit Biddinghuizen. ,,Vooral vanaf 35 kilometer. Maar dat weet je eigenlijk ook wel. Vanaf dan is het de laatste zeven kilometer zien te halen op je reserves en karakter.’' Hij heeft het zeer gewaardeerd dat drie lopers van de loopgroep niet alleen de start en finish meeliepen, maar de hele marathon bij hem bleven als supporters.

Genieten?

Cees Bouma geniet altijd van de LTM. Het was de negende editie en hij heeft ze allemaal gelopen. Vanwege het mooie landschap, de sfeer en onderweg proeven van de streekproducten. Op alle stoppunten werd door de vrijwilligers en muzikanten uitgekeken naar de komst van de jubilaris. Hij werd niet alleen getrakteerd, maar ook toegejuicht en gezongen. Ondanks de vermoeide benen, waagde Cees Bouma ook een dansje.

Om nooit te vergeten?

Een marathon om nooit meer te vergeten. Helemaal toen Cees Bouma samen met alle lopers uit zijn dorp, en naast hem zijn kinderen, de laatste meters maakte en de finish bereikte.

Omroep Flevoland was ook aanwezig om een verslag te maken van de honderdste marathon van Cees Bouma.

Afbeelding
Afbeelding
 Cees Bouma op de rode loper
Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden