Afbeelding

Aantal WW-uitkeringen daalt in Dronten ’t sterkst van heel Flevoland

Algemeen

DRONTEN - Het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Dronten is de afgelopen maand gedaald naar onder de duizend: van 1.027 naar 998. Daarmee ligt het aantal nog wel aanmerkelijk hoger dan een jaar geleden: 926. 93% van de Drontenaren met een WW-uitkering is ouder dan 27 jaar, 51% is ouder dan 50 jaar.

Persbericht UWV:

In de maand september 2016 is het aantal lopende WW-uitkeringen gedaald. Landelijk waren er eind september 2.400 uitkeringen minder dan een maand eerder. In de provincie Flevoland waren dit 17 uitkeringen minder.

Het aantal lopende uitkeringen daalde in Flevoland met 0,2%, terwijl dit voor geheel Nederland iets hoger uitkwam op -0,6%. Deze geringe daling wordt onder andere veroorzaakt door de beginnende seizoensinvloeden van de horeca.

Ontwikkelingen

Het aantal lopende WW-uitkeringen bedroeg in september 2016 11.179 voor de provincie Flevoland. Dit zijn 17 uitkeringen minder dan in augustus 2016. In de grotere gemeenten zoals Almere, Lelystad en Zeewolde zagen we het aantal lopende WW-uitkeringen iets toenemen, terwijl in de andere gemeenten zoals Noordoostpolder, Dronten en Urk het aantal uitkeringen daalde.

De daling in de gemeente Urk was relatief het grootst (-3,6%). In absolute aantallen was de daling van het aantal WW-uitkeringen in de gemeente Dronten het grootst (-29). Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, bedraagt 5,2% voor de provincie Flevoland en 4,8% voor geheel Nederland.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden