Patrick Posthuma
Patrick Posthuma ©maartenheijenk.nl

PSV laat Swift '64 zien hoe het niet moet: “Langer in de wedstrijd blijven”

Sport

SWIFTERBANT – PSV stond op bezoek bij Bayern Munchen al heel snel met 2-0 achter. Daarmee was de wedstrijd al rap gelopen en dat is net wat Swift ’64 zaterdag niet wil. De vierdeklasser speelt tegen hoofdklasser SDC Putten en gaat proberen er een echte wedstrijd van te maken.

Als je PSV als voorbeeld neemt. Die stonden na twintig minuten met 2-0 achter en dan is het geen wedstrijd meer. Wij willen er tegen SDC Putten in ieder geval een echte wedstrijd van maken. Rond de 70ste minuut moeten we nog in de wedstrijd zitten. En of we dan nipt achter staan, het gelijk is, of we voor staan, dat maakt mij niet zoveel uit. Als we maar langer in de wedstrijd blijven”, stelt trainer Patrick Posthuma.

Strijdplan

De coach heeft daar dan ook een speciaal strijdplan voor uitgedacht. In de vierde klasse C verdedigt Swift normaliter naar voren, wil het zo snel mogelijk de bal weer hebben. Dat gaat zaterdag anders zijn. “Ik wil er niet teveel over weggeven, want Putten leest dit waarschijnlijk ook. Maar wij gaan wel iets behoudender spelen. Het kan niet zoals in de competitie. Dat moge duidelijk zijn.”

Een wedstrijd tegen een hoofdklasser is voor Swift geen alledaagse bezigheid en dus worden er op het sportpark de nodige randactiviteiten georganiseerd. Zo moet er een heus feestje ontstaan. “Het leeft wel ja”, weet Posthuma. “Maar wij gaan niet het veld in om er alleen maar van te genieten. Nee, wij willen ook proberen een goed resultaat te halen. Normaal gesproken is dat lastig, maar het blijft bekervoetbal. Er kunnen gekke dingen gebeuren.”

Het duel tussen Swift ’64 en SDC Putten begint zaterdagmiddag om 15.00 uur.

Overige teams

  • Asv Dronten - Unicum (beker, 14.30 uur)
  • BAS Voetbal - VV Kampen (vriendschappelijk, 14.30 uur)