Strafschop SDC Putten helpt bekerstunt Swift ’64 om zeep

SWIFTERBANT – Lange tijd lijkt Swift ’64 op te gaan voor de bekerstunt van de dag. Het houdt hoofdklasser SDC Putten dik zeventig minuten lang op 0-0, maar toch gaat het uiteindelijk met 0-4 onderuit. Eervol, dat wel.

De Swifterbanter ploeg had zich volledig aangepast aan de opponent. De gebruikelijke opstelling werd overboord gegooid en vervangen door een 5-4-1-formatie. Dat bracht enigszins succes, want Swift hield de rijen aardig gesloten. SDC Putten beukte wel tegen de witte muur, maar echte kansen speelde de ploeg in eerste instantie niet bijeen. Swift-goalie Menno Seinen moest in de eerste helft slechts één keer echt aan het werk.

Hands Veldman, strafschop beslissend

In het tweede bedrijf werd SDC steeds dreigender, maar toch lukte het Swift om zonder tegendoelpunt te blijven. Tot minuut 74. Mark Veldman kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm en daarop kon de scheidsrechter niets anders dan een penalty geven. Die werd feilloos benut door Rocco Keizer en daarop brak het verzet van Swift.

De Puttense hoofdklasser trof via een vrije trap van Martijn Duits voor de tweede keer doel en daarop volgde nog treffers van Jerald Reina en nogmaals Keizer. 0-4 en dus geen bekerstunt voor Swift. Toch waren de eerste zeventig minuten zeer acceptabel. Een makkelijke middag had SDC absoluut niet.