De natuurwerkdag van vorig jaar.
De natuurwerkdag van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

Vorig jaar 5 locaties natuurwerkdag, nu alleen Van Werven en Torenbosje

Algemeen

BIDDINGHUIZEN / DRONTEN - In de gemeente Dronten kan op zaterdag 5 november op twee locaties worden gewerkt tijdens de landelijke natuurwerkdag, georganiseerd door LandschappenNl. In Biddinghuizen wordt gewerkt op de natuurstrook van Van Werven en in het Torenbosje bij Dronten.

Vorig jaar waren er nog vijf locaties in de gemeente Dronten waar acties waren in het kader van de natuurwerkdag. Toen konden de inwoners ook aan de slag in het Wisentbos (Dronten), Kamperhoek (Swifterbant) en eiland Ral (Biddinghuizen.

Natuurstrook Van Werven

,,De natuurstrook van Van Werven is een heel speciaal terrein, omdat het een onderdeel uitmaakt van een bedrijfsterrein’’, aldus natuurwerkdag.nl, ,,Het is tot op het pleistoceen zand afgegraven terrein.’’

De werkzaamheden beginnen om 9 uur en bestaan uit het knippen, zagen of uitsteken van boomopslag, het opschonen van poelen, het afvoeren van takken en riet en de aanwezige oude ringslangbroeihopen omzetten. ,,Een stevige klus, die niet geschikt is voor kinderen onder de 12 jaar’’, waarschuwt Landschapsbeheer Flevoland.

Torenbosje

In het Torenbosje aan de Elburgerweg, halverwege tussen Dronten en Elburg, wil de stichting Projecten Rondom Het Greppelveld een huttenspeelplaats voor kinderen maken.

,,Hiervoor maken wij onder andere een pad in het bos zodat er een afgescheiden deel ontstaat. Daarnaast willen wij ook de afrastering van de ponyweitjes weer vrijmaken van begroeiing.’’

Aanmelden