Gedeputeerde Jan Nico Appelman
Gedeputeerde Jan Nico Appelman

VNO-NCW vraagt aandacht voor doorstroming bij Roggebotsluis

Partnerbijdrages

DRONTEN - Werkgeversorganisatie VNO-NCW Flevoland heeft gedeputeerde Jan-Nico Appelman een lijst gegeven met de belangrijkste economische knelpunten in de provincie. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de doorstroming van het wegverkeer op de N307 en met name het gedeelte Dronten - Roggebotsluis - Kampen.

De lijst werd de afgelopen week gepresenteerd bij het werkbezoek van landelijk VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer aan Flevoland. Eén van de belangrijkste knelpunten is volgens de werkgevers de ‘ondergewaardeerde west-oost-verbinding tussen Enkhuizen en Zwolle’.

Provinciaal voorzitter Hajé de Jager: ,,Door de ontwikkelingen van de luchthaven en Flevokust is het van belang dat de west-oost-verbinding in onze provincie wordt verbeterd. We komen dan nog centraler in Nederland te liggen en dat geeft nieuwe kansen.’’

Flessenhals bij Kampen

Behalve de situatie bij Roggebotsluis is ook de aansluiting van de N307 op de N50 bij Kampen een probleem. Minister Schultz van Haegen geeft vooralsnog geen prioriteit aan de aanpak van deze flessenhals.

Gedebuteerde Bert Boerman van de provincie Overijssel betreurt dat. Hij kondigt aan dat deze provincie bij Kamerleden gaat aandringen om de N50 alsnog te verdubbelen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 9 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden