Marathonschaatsen bij Leisure World.
Marathonschaatsen bij Leisure World. ©maartenheijenk.nl

KNSB en Leisure World betreuren ontbreken Dronten op marathonkalender

Sport

DRONTEN - De toppers uit het marathonpeloton komen dit seizoen niet in actie bij Leisure World in Dronten. Voor zowel een wedstrijd voor de KPN Cup als een ‘losse’ wedstrijd konden de kunstijsbaan in Dronten en de KNSB geen geschikte datum vinden. ,,En dat vinden we allebei spijtig, daarover zijn we het wel eens’’, zegt competitieleider Willem Hut van de schaatsbond.

Leisure World koos er de afgelopen jaren zelf voor om geen wedstrijd voor de KPN Cup te houden in Dronten. De ijsbaan wilde onderscheidend zijn en opteerde daarom voor een eigen wedstrijd om de Jan Maarten Heideman Bokaal. Die wedstrijd werd vorig jaar in november gehouden en werd gewonnen door Evert Hoolwerf.

Gesprek KNSB - Dronten

Dit jaar hebben Leisure World en de KNSB overleg gevoerd om toch weer een wedstrijd voor het landelijke klassement in Dronten te houden. Willem Hut: ,,We zijn met elkaar in gesprek geweest voor een reguliere wedstrijd voor de KPN Cup of zelfs de NK jeugdmarathon.’’

Het NK voor de jeugd is uiteindelijk naar Den Haag gegaan en voor de KPN Cup konden beide partijen geen geschikte datum vinden. ,,De enige open datum was voor Dronten niet haalbaar, omdat er die dag al andere wedstrijden gepland stonden’’, aldus Hut, ,,Daarom hebben we besloten Dronten dit jaar niet aan te doen.’’

Heideman Bokaal

De wedstrijd om de Jan Maarten Heideman Bokaal is van de kalender gehaald. ,,Losse wedstrijden betekenen een extra belasting voor de rijders. Wij hebben de keus gemaakt om die niet te gaan rijden’’, vervolgt de competitieleider.

Willem Hut benadrukt dat de KNSB en Leisure World constructief met elkaar in gesprek zijn geweest: ,,We gaan volgend jaar opnieuw met elkaar kijken naar de kalender.’’

Flevonice

Bij Flevonice wordt wel een ‘losse’ wedstrijd gehouden voor de toppers uit het marathonschaatsen. Die wedstrijd op woensdag 21 december telt niet mee voor de KPN Cup.

Waarom wel bij Flevonice en niet in Dronten? ,,Daar zijn meerdere redenen voor’’, antwoordt Willem Hut, ,,De belangrijkste is dat de KPN Cup een klassement is met wedstrijden op 400 meter-ijsbanen. En daar valt Flevonice niet onder.