Cees Beers
Cees Beers ©maartenheijenk.nl

Een zaak die in een jaar slechts 1 fiets verkoopt, wordt niet gezien als fietsenwinkel

Partnerbijdrages

DRONTEN - Cees Beers is geen concurrent van fietsenzaken als Velomobiel, Leisure World Bike Store en Alligt. Dat stelt de Raad van State in een zaak die door de heer Beers was aangespannen tegen de gemeente Dronten.

Cees Beers is al sinds 2003 in de slag met de gemeente over zijn rijwielzaak aan de Amstel. Sinds 2012 wordt het bedrijf gedoogd, maar zodra Beers ermee stopt mag hij de vergunning niet overdragen aan bijvoorbeeld zijn kinderen.

Optreden tegen concurrenten

Beers wil hetzelfde behandeld worden als andere fietsenzaken op het industrieterrein Business Zone Delta. Daarom probeerde hij via de Raad van State af te dwingen dat de gemeente handhavend optreedt tegen zijn concurrenten.

De Raad van State concludeert echter, dat Cees Beers momenteel helemaal geen fietsenhandel runt. Hij erkende dat zelf recentelijk tegenover de commissie Bezwaarschriften.

Fietsenzaak in ruste

Ook de gemeente heeft bij een controle geconstateerd dat de fietsenzaak in ruste is: ,,Het pand was niet publiekelijk toegankelijk, er was geen toonbank, kassa of showroom en er waren uitsluitend gedateerde computers die niet waren aangesloten op het lichtnet of internet.’’

Beers zou in 2015 slechts één fiets hebben verkocht. Volgens de uitspraak heeft hij niet aannemelijk gemaakt dat hij als belanghebbende kan worden aangemerkt.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden