De Meerpaal
De Meerpaal © Eelco Lindhout

Gemeente Dronten leent De Meerpaal een half miljoen euro

Gemeente

DRONTEN - Als het aan B en W ligt, krijgt stichting De Meerpaal ‘voor een overbrugging van een liquiditeitstekort’ een lening van 500.000 euro. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

De Meerpaal moet de gemeente een rente van 2,5% betalen en de lening moet in vijf jaar worden afgelost. Dat betekent dat de gemeente als voorwaarde stelt dat er ieder kwartaal 25.000 euro wordt afgelost.

Toelichting De Meerpaal

De Meerpaal heeft de redactie van DeDrontenaar.nl in aanvulling op bovenstaand artikel deze informatie gestuurd:

,,In 2005 is het eigendom van het gebouw De Meerpaal overgedragen van de gemeente Dronten aan De Meerpaal. Op dat moment was er nog geen volledige helderheid over de financiering van het groot onderhoud en de vervangingsinvesteringen.

Vorig jaar hebben beide partijen de afspraken hierover vastgelegd in een meerjaren onderhoudsplan (MOP). Uit dit plan blijkt dat de kosten om het plan uit te voeren, worden gedekt kunnen worden vanuit de jaarlijkse subsidie die De Meerpaal ontvangt.

Gevolg is wel dat De Meerpaal de komende jaren aanzienlijk moet investeren om het pand en de bijbehorende voorzieningen op peil te kunnen houden. Om dit te kunnen realiseren hebben beide partijen afgesproken dat De Meerpaal een overbruggingskrediet van een half miljoen euro ontvangt welke tot en met 2020 weer volledig wordt terugbetaald aan de gemeente Dronten. De Meerpaal lost jaarlijks voor ruim € 600.000 af op de lening die ze heeft gekregen om het pand te kunnen kopen van de gemeente.

Gedachte vanaf de start was dat De Meerpaal nieuwe investeringen zou financieren d.m.v. het aangaan van nieuwe leningen. Het overbruggingskrediet is bedoeld om een mogelijk liquiditeitstekort voortvloeiend uit de toekomstige investeringen te voorkomen.''

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden