Afbeelding
It's Kringloop

It’s Kringloop draait een half jaar en wordt nu officieel geopend

Partnerbijdrages

DRONTEN - Een half jaar na de start van It’s Kringloop aan De Noord 53 is op vrijdag 18 november de officiële opening. Deze wordt om 15 uur verricht door wethouder Peter van Bergen.

,,It’s Kringloop is een kringloopwinkel met passie voor mensen in de knel’’, aldus eigenaar Jan de Lange, ,,Daarnaast zijn wij een ontmoetingsplaats voor mensen die daar behoefte aan hebben. En natuurlijk zijn wij een bedrijf voor iedereen die de kringloopwereld een warm hart toedraagt.’’

,,Bij It's gaat het niet alleen om het hergebruik van materialen. Belangrijk is ook dat It’s mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt, een bijdrage wil leveren aan de integratie van vluchtelingen en mensen wil ondersteunen die financieel en sociaal een steuntje in de rug kunnen gebruiken. ‘’

Kledinkbank

De werkplaats voor het maken en opknappen van meubels draait al een paar maanden. Het Atelier en het Repair Café zijn kortgeleden gestart. Als laatste wordt It’s Café geopend. Het streven is om dit begin 2017 te realiseren. Tenslotte wordt op 1 februari de kledingbank geopend voor mensen in financiële nood.

,,Bij al deze onderdelen van onze winkel kunnen wij vrijwilligers plaatsen, die het leuk vinden om bij ons te werken of omdat er behoefte is aan sociale contacten of omdat er behoefte is aan een steuntje in de rug’’, vertelt De Lange.

Open dag

Zaterdag 19 november houden Voedselbank Dronten, de Speelgoedbank en It’s Kringloop een open dag. Bij It’s Kringloop is dan een podium met muziek en zijn diverse activiteiten.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden