BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS en Swift ā€™64 boeken klinkende overwinningen

BIDDINGHUIZEN/SWIFTERBANT ā€“ Zowel BAS als Swift ā€™64 hebben zaterdag op vrij eenvoudige wijze weten te winnen. De Biddinghuizenaren speelden VOP met 0-3 weg, terwijl Swift wel iets meer moeite had met VSW. De vierdeklasser won uiteindelijk met dezelfde cijfers als BAS.

In de derde klasse B had BAS geen kind aan opponent VOP. De Biddinghuizenaren leverden een prima partij af en namen in de eerste helft al afstand. Stefan Tolhoek miste eerst nog een strafschop, maar daarna waren Bas Suidgeest en Mark Schaap wel trefzeker.

Grin scoort ook

Ook in de tweede helft was BAS heer en meester en kwam VOP amper in het spel voor. Doelman Sander Westdijk moest sporadisch aan het werk en zag vanaf de andere kant dat ook Christiaan Grin nog doel trof. Hij maakte de 0-3 en was daarmee goed voor het laatste doelpunt van de middag.

Swift ā€™64 beleefde in Windesheim een bijzonder lastige middag. In de tweede helft was de ploeg van trainer Patrick Posthuma wel verreweg de betere, maar het lukte in eerste instantie niet om te scoren. Tot minuut 85, waarin Robbin Posthuma de score opende.

Hek van de dam

Dat hielp het hek van de dam, want nog geen minuut later zorgde David van Mook voor de 0-2. Wouter Griekspoor was daarna ook nog goed voor een doelpunt, waardoor Swift uiteindelijk met een klinkende zege huiswaarts keerde.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden