Afbeelding

Afra van der Hem tweede en Romee Heideman vierde bij voltigewedstrijd

Sport

DRONTEN - De Flevoruiters scoorden zaterdag goed tijdens de voltigewedstrijd in de Flevomanege. Er was een vierde plaats voor het team in de B­-klasse, een tweede plaats voor het L-­team en een eerste prijs voor het M-­team. In de soloklasse behaalden Afra van der Hem een tweede en Romee Heideman een vierde plaats.

Al ruim voor zonsopgang arriveerden de eerste trailers op het terrein van de Flevomanege. Zeker 150 voltigeurs vanuit Groningen tot Den Helder kwamen naar Dronten voor een lange, maar gezellige voltige­dag.

Lust om naar te kijken

De dag werd geopend door teams van de basis-­ en beginklasses. ,,Voor de toeschouwers was het een ware lust om naar te kijken. Vooral naar de allerkleinsten: kinderen van net zes jaar die vol overgave en vertrouwen gymnastische oefeningen uitvoerden en balanceerden op de rug van ‘hun’ paard’’, aldus de Flevoruiters, ,,De samenwerking en de vriendschap die ontstaat met het dier en de teamgenootjes straalde van ze af.’’

In het middagprogramma gingen tempo en niveau omhoog. Alle oefeningen in de klasse L tot ZZ moesten in galop worden uitgevoerd. Team­ en solo­rubrieken wisselden elkaar af. Ondertussen werd aan de jury­tafels en in de rekenkamer nauwkeurig bekeken wie de beste prestaties leverden. De oefeningen die op muziek werden uitgevoerd, werden beoordeeld op moeilijkheid, uitvoering, originaliteit en afwisseling.

Mooie ervaring

,,Pas toen de zon allang weer onder was, kwam er een einde aan deze prachtige, sportieve wedstrijd’’, aldus de organisatie, ,,De prijzen werden uitgereikt en de voltigeurs konden met hun begeleiders, paarden èn een mooie ervaring huiswaarts.’’

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden