De waarde van kantoren is niet verwerkt en dus ook niet van het gemeentehuis.
De waarde van kantoren is niet verwerkt en dus ook niet van het gemeentehuis. woz-waardeloket.nl

WOZ-waarde voor àlle woningen in gemeente Dronten staan nu online

Algemeen

DRONTEN - De WOZ-waarden van woningen zijn sinds 1 oktober openbaar. De waarden van woningen in de gemeente Dronten staan inmiddels online. GBLT, dat de onroerendezaakbelasting namens de gemeente Dronten int, heeft de gegevens verwerkt op de landelijke site woz-waardeloket.nl.

Op deze site kan worden ingezoomd op woonwijken. Door op een woning te klikken wordt de WOZ-waarde zichtbaar. Ook gegevens als bouwjaar, gebruiksdoel en oppervlakte van de woning worden weergegeven.

Niet onbeperkt opvragen

Bewoners kunnen niet onbeperkt WOZ-waarden opvragen. Om te voorkomen dat het loket wordt overbelast is een drempel ingebouwd. ,,Dit betekent dat er een maximum is gesteld aan het aantal woningen dat u binnen een bepaalde tijdsperiode mag opvragen’’, aldus GBLT.

De gemeente is verantwoordelijk voor de getoonde WOZ-waarden. De overige gegevens, zoals bouwjaar en oppervlakte, zijn volgens GBLT afkomstig uit de gemeentelijke ‘basisregistraties adressen en gebouwen’.

Niet alles is openbaar

De overheid benadrukt dat niet alles openbaar is. Zo worden de gegevens die zijn gebruikt voor de taxatie, de taxatieverslagen, de gegevens van de eigenaar en de verkoopprijs niet vermeld. Daarnaast gaat het vooralsnog alleen om de WOZ-waarde van woningen en niet van bijvoorbeeld bedrijfspanden.

GBLT int de belastingen behalve voor Dronten voor vijf andere gemeenten. Van twee van die gemeenten (Dronten en Bunschoten) zijn de WOZ-waarden in de landelijke site verwerkt. Bij de vier andere gemeenten (Dalfsen, Nijkerk, Leusden en Zwolle) gebeurt dat de komende maanden.

Dossier GBLT

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden